неделя, 30 януари 2011 г.

Добре дошли!

Добре дошли в моя блог.
Моето любимо хоби е бродирането на гоблени.До тази година шиех големи работи,но попаднах на сайт,където ме научиха,че и малките каринки имат своята прелест.Там ме научиха,че мога да вмъквам в работите си мъниста,копчета,научих за съществуването на различни бодове,там намерих и много приятели и съмишленици.Благодарение на тях моят дом за Коледа беше украсен с ръчно изработени от мен играчки и придоби свой неповторим образ.Ето някой от тях.

Тъй като съм музикант веднага намерих дизайн,който ме показва като като творец.Играчките са по дизайн на Mill Hill -изработени са на кремава панама Aida 16,ботушът също,украсени са с мъниста,конците са DMC.

Тези играчки са от оригинален комплект Dimensions.Моето творчество се изразява в оформлението.Направих ги като малки възглавнички и ги обточих с яркочервен шнур.ефекта беше поразителен.Именно с тях спечелих месечната награда в конкурс за изработване на коледни играчки,а малко по-късно и годишната награда-"Майстор на коледни играчки".Много съм щастлива,зашото работите ми се харесаха на много хора,а моето семейство и приятелите ми бяха впечатлени .
На същият този сайт открих и схемите за тези прелестни викториански играчки.Изработих ги с голяма любов и внимание ,а за Коледа ги подарих на прекрасната си майка,която ме е научила да всико и запали в мен любовта към бродирането.
Този нестандартен коледен дизайн предизвика огромна усмивка на лицето ми ,а дъщеря ми го пожела за Коледа.Веднага го изработих,а тя за първа година получи подаръците си в прекрасна опаковка.Играчките към него-много обичам всичко да е комплект-измислих сама,използвайки името на дизайна"Мечета ловят риба",както и някой елементи.Позволих си да използвам истински мидички,велурена лента -за имитация на водорасли,кламер-за основа на коледната пръчица и перли от стар гердан.Ефекта беше поразителен. Една от приятелките ми толкова го хареса,че уши същия за малката си дъщеря.
Преди много години,когато бях малка,в дома на моята леля имаше истинска лешникотрошачка-войник.Беше малко страшен,но очарователен.Този детски спомен ме "преследва " дълги години и накрая намерих и кпих и на себе си такъв.Тази година открих дизайн с моя детки спомен и уших коледен ботуш на съпруга си ,в комплект с играчки.
Какво друго ми трябваше,за да е прекрасна моята Коледа?Меденки и дъх на канела.Изработването на тази творба стана възможно,благодарение на една прекрасна дама,която успя да ми намери и достави пластмасова панама-за такава даже и не бях чувала.Къщичката има 24 прозорчета,които се отварят и зад всяко капаче има весела коледна картинка.
И така -успях да ушия голяма част от моите коледни мечти и да зарадвам себе си и близките си.

13 коментара:

  1. Мария, с новосельем! Пусть реализуются все творческие замыслы и твой волшебный домик растёт и процветает!

    ОтговорИзтриване
  2. Спасибо большое Марина за внимание!Успела-УРА!

    ОтговорИзтриване
  3. Дорогая, поздравляю с хорошим началом! Твори и процветай!

    ОтговорИзтриване
  4. Мария, поздравляю! Очень рада побывать у тебя в гостях, послушать как звучит болгарская речь и еще раз полюбоваться на твои работы! Желаю творческого вдохновения и больше свободного времени для него!

    ОтговорИзтриване
  5. ООО, какая красота праздничная! Очень нравятся твои новогодние работы, прекрасные и радостные работы!)))
    Творческих тебе успехов, Мария, чтобы ты радовала своих близких и друзей своими позитивными и красивыми работами, своим теплом душевным!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25 януари, 2011

    Marcela, you are great!
    I love your works. Hope you'll show us more of them!
    Good luck!

    ОтговорИзтриване
  7. Мария, поздравляю тебя с твоим блогом!!!Всегда любовалась твоими работами на сайте, а теперь у тебя есть свой блог, я очень рада!!!
    К Болгарии и болгарам особая и давняя любовь!!Вы удивительно гостеприимные и улыбчивые люди! Обожаю ваш "Шопский"салат все необыкновенно сладкие десерты и нежные Мартинечки к 1 марта!!!!!
    Обнимаю тебя и всяческих тебе успехов в жизни!!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Спасибо большое за теплие слова-очень приятно!

    ОтговорИзтриване
  9. Мария, поздравляю с появлением блога! Желаю ему веселой и богатой на события жизни, а его хозяйке - удачи во всех начинаниях!

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесни бродерии си направила, на мен къщичката ми е фаворит! Продължавай да ни радваш с красиви и изящни творения, невероятна си!

    ОтговорИзтриване
  11. Марсела, с новосельем!!!!!! Удачи тебе и процветания!!!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Мария,какие у тебя красивые и оригинальные работы! Заглядение!!! С удовольствием буду заходить в гости в твой блог,чтобы полюбоваться такой сказочной красотой!!!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...